Cart

Ambientació

Diumenge, 06 Agost 2017
Ambientació - Flor amb CD i papallona

Flor amb CD i papallona

Autor: ANNA M. RAMÍREZ DELGADO
Centre: CEIP AMADEU VIVES
Nivell: p4
Materials:
FLOR: cartolina de colors, purpurina fluorescent, retoladors permanents daurat i platejat, retoladors verds, Cd´s o DVd´s, cola blanca, tisores. PAPALLONA: cartolina, agulles grosses roba, plastilina negra i blanca, pintura, cola blanca, tisores.
Descripió:
FLORS:
- 1. Retallar els pètals i la tija, prèviament marcada amb llapis sobre cartolina de colors i verda respectivament.
- 2. Fer ratlles verdes a la tija amb retoladors verds.
- 3. Fer a sobre del CD puntets amb retoladors permanent platejat i daurat.
- 4. Posar cola blanca al CD fent punts, ratlles o ones.
- 5. Tirar purpurina de colors vius (barrejada o no) i enretirar la sobrant aixecant el CD.
- 6. Enganxar la tija i el CD als pètals.
- 7. Un cop seca la cola podem passar un fil de pescar i penjar-la al sostre (haurem de fer un forat al mig del CD), enganxar-la amb bluetack a les finestres, enganxar sobre una cartolina per a confeccionar la tapa d´estiu o bé anar-les col·locant sobre paper d´embalar de color verd o blau per a decorar el vestíbul de primavera.
- 8. Una altra alternativa seria posar al mig del CD una boleta o boletes de paper de seda.
- PAPALLONES:
- 1. Pintar i deixar assecar l´agulla d´estendre roba.
- 2. Retallar les ales de manera simètrica doblegant la cartolina de color i només dibuixant un costat (3).
- 3. Obrir la cartolina i Pintar de forma simètrica les ales (només posarem pintura en un costat i doblegar, a l´obrir la cartolina haurem tacat l´altre costat).
- 4. Fer els ulls amb plastilina blanca i negra fent esferes i enganxar a l´agulla amb cola blanca.
- 5. Enganxar l´agulla sobre les ales.
- 6. Segons la utilitat que li vulguem donar a la papallona podem enganxar les ales (llavors les farem petites) dins de l´agulla a la part superior, aixÍ podrem fer-la servir de clip i al posar un full al mig es veuran les ales. Si enganxem les ales a la part de sota sense obrir l´agulla taparem les ales a l´hora de pinçar algun paper, així que servirà per a decorar el vestíbul o les finestres.
Ambientació - Decorem les finestres de l´aula

Decorem les finestres de l´aula

Autor: Anna Llavina
Centre: CEIP l´Estany
Nivell: Educació Infantil
Materials:
Esprai per fer la neu als vidres, cartolines negres, pelfes, punxons, pintura taronja, pintura blanca, pinzells, ceres toves i plastilina blanca.
Descripió:
No hem d´oblidar de decorar les finestres de l´escola per aconseguir un entorn més acollidor, atractiu i més proper als infants. En aquesta ocasió, desprès de la nevada, vàrem decidir entre tots de decorar-ho amb neu, pingüins i estrelles.
- El/la mestre/a porta un esprai per fer neu a les finestres (no hi haurà cap problema de toxicitat, està preparat per això i a part, les finestres estan en una alçada on cap infant pot arribar-hi per tocar-les). Els infants punxaran el contorn d´un pingÃ¼Í gran i el d´un de petit i a continuació li pintaran els ulls, el bec, la panxa i les potes amb ceres o pintures, segons vulguin fer l´activitat, ja que al decidir la tècnica van arribar a l´acord de tenir llibertat per escollir una de les dues opcions. La mestra penjarà, a les finestres , els pingüins un cop llestos.
- Per seguir treballant alguns moviments de motricitat fina que ajudaran a desenvolupar amb més facilitat l´escriptura dels infants, donarem als infants una activitat de traç a realitzar. És un full Dina-4 on practicaran les estrelles. En cada quadrícula les estrelles estan començades.
- A continuació, la mestra repartirà a cada infant un full on hi ha una estrella dibuixada (*) i explicarà als infants com fer l´estrella. Hauran de fer 4 ´xurros´ de plastilina i posar-los un damunt de l´altre units pel mig. Només pressionant una mica ja quedarà l´estrella fixada. A continuació la mestra fixarà les estrelles als vidres de les finestres mentre els alumnes faran boles amb la plastilina que els ha sobrat per tal de guardar-la correctament. Ja tindrem una aula encara més xula!!
Ambientació - Dofins i peixos de xocolata

Dofins i peixos de xocolata

Autor: Núria Morales, Josep Valls, Anna M. Ramírez
Centre: CEIP AMADEU VIVES
Nivell: el peix a partir de P3, el dofí a partir de P4-P5
Materials:
xocolata desfeta en brick, llaminadures (lacasitos, bastonets de regalèssia vermella farcits de nata, plàtans, núvols, llengües marrons, espaguettis regalèssia vermella), paper de seda, cola blanca i de barra, paper de transparència, aironfix.
Descripió:
1. Si volem fer el PEIX mullar tota la mà en la xocolata desfeta i estampar-la sobre el full de transparència obrint la mà i separant els dits una mica, sobretot el gros (que pot ser aleta dorsal o ventral). Si fem el DOFÍ mullar en xocolata la vora de la mà fent una mena de ´C´ i estampar-la en el full de transparència. Deixar assecar.
- 2. Tallar trossets de paper de seda blau i enganxar-los amb cola de barra a la transparència sense tapar l´ empremta de xocolata.
- 3. Enganxar amb una mica de cola blanca les llaminadures. Per al PEIX utilitzarem núvols o plàtans tallats en làmines per a fer ratlles al cos, un tros d´espaguetti vermell per a fer la boca i un lacasito per a fer l´ull. Per al DOFÏ emprarem un lacasito o un tall prim de regalèssia vermella i nata i llengües marrons tallades en triangles per a fer la cua i aletes.
- 4. El mestr@ finalitza l´activitat tapant amb aironfix la manualitat per la part on hem anat enganxant i estampant.
- 5. La manualitat la podem penjar al vidre o penjar-la al sostre, si la fem sobre cartolina podem aprofitar-la com a tapa de projecte.