Cart

Back

Manualitats

Dissabte, 05 Agost 2017
Manualitats - Arbre de tardor fet amb la mà

Arbre de tardor fet amb la mà

{"ca-ES":"Autor: ANNA M. RAMIREZ DELGADO
Centre: ESCOLA AMADEU VIVES
Nivell: Ed. Infantil
Materials:
BASE: cartró, plat o tros de fusta. FULLES: trossos paper seda colors o sobre paper dibuixat i pintat. ARBRE: cartró. MOTIUS: paper dibuixat i pintat. TAMBÉ: colors, retolador negre, tisores, cola, celo, serradures o sorra, pintura.
Descripió:
1.LA BASE PODEM FER-LA AMB UN RECTANGLE DE CARTOLINA AMB UN TALL PETIT AL MIG. PErà’ TAMBÉ POT SER UN TROS DE FUSTA RECTANGULAR O UN PLAT DE PAPER O PLÀSTIC.
- SIGUI l´OPCIÓ QUE TRIEM POSAREM SERRADURES O SORRA. PODEM AFEGIR COLA BLANCA I PINTURA A LES SERRADURES I APLICAR-LA AMB PINZELL A LA BASE.
- 2.ARBRE: RESSEGUIR LA MÀ SOBRE CARTRÓ“. RETALLAR. FER RATLLES AL VOLTANT DE LA SILUETA I POSAR EL NOM.
- 3.LES FULLES ES PODEN FER DIBUIXANT-LES I PINTANT-LES O BÉ AMB ROSSOS DE PAPER DE SEDA. ENGANXAR- LES FULLES A LA CAPÇADA DE L´ARBRE. PODEM RESERVAR PER A POSAR TAMBÉ AL TERRA.
- 4.MOTIUS I DECORACIÓ: DIBUIXAR-SE A SI MATEIX, PINTAR I RETALLAR DEIXANT UN TROS DE PAPER A LA PART DE SOTA. EL NEN NO CALDRÀ.
- 5.COMPOSICIÓ: ENGANXAR L´ARBRE AL PLAT (ABANS DE POSAR LES SERRADURES) O BÉ INTRODUIR L´ARBRE PEL TALL DE LA BASE, DOBLEGAR UNA MICA PER LA PART DE SOTA I FIXAR AMB CELO. ENGANXAR AL TERRA AL NEN, POSANT COLA ALS PEUS I DOBLEGANT UNA MICA UN COP ENGANXAT PER TAL QUE QUEDI AIXECAT. LA RESTA D´ELEMENTS DOBLEGAREM EL TROS QUE HEM TALLAT DE MÉS DE PAPER I POSAREM COLA PER A ENGANXAR","es-ES":"Autor: ANNA M. RAMIREZ DELGADO
Centro: ESCUELA AMADEU VIVES
Nivel: Ed. Infantil
Materiales:
BASE: cartón, plato o trozo de madera. HOJAS: trozos papel seda colores o sobre papel dibujado y pintado. ÁRBOL: cartón. MOTIVOS: papel dibujado y pintado. TAMBIEN ‰: colores, rotulador negro, tijeras, pegamento, celo, aserrín o arena, pintura.
Descripió:
1.LA BASE PODEMOS HACERLA CON UN RECTÁNGULO DE CARTULINA CON UN CORTE PEQUEÑO EN MEDIO. Pero TAMBIÉN PUEDE SER UN TROZO DE MADERA RECTANGULAR O UN PLATO DE PAPEL O PLÁSTICO.
- SEA l´OPCIÓ "QUE ELEGIMOS PONDREMOS SERRÍN O ARENA. PODEMOS AÑADIR COLA BLANCA Y PINTURA EN LAS SERRÍN Y APLICARSE LA CON PINCEL EN LA BASE.
- 2.ARBRE: recorre LA MANO SOBRE CARTÓN ". RECORTAR. HACER RAYAS SOBRE LA SILUETA ​​Y PONER EL NOMBRE.
- 3.Las HOJAS SE PUEDEN HACER DIBUJANTE-LAS Y PINTANDO-LAS O BÃ ‰ CON RUBIAS DE PAPEL DE SEDA. Pegarlas LAS HOJAS la capa ‡ A DE ÁRBOL. PODEMOS RESERVAR PARA PONER TAMBIEN ‰ EN TIERRA.
- 4.MOTIUS Y DECORACIÓN: DIBUJAR A SÍ MISMO, PINTAR Y RECORTAR DEJANDO UN TROZO DE PAPEL EN LA PARTE DE BAJO. EL NIÑO NO HABRÁ.
- 5.COMPOSICIÓ: PEGAR ÁRBOL AL PLATO (ANTES DE PONER LAS SERRÍN) O BIEN INTRODUCIR ÁRBOL PARA CORTE DE LA BASE, DOBLAR ALGO POR LA PARTE DE BAJO Y FIJAR CON CELO. PEGAR EL SUELO AL NIÑO, PONIENDO COLA LOS PIES Y doblar un poco UNA VEZ ENGANCHADO PARA QUE QUEDE LEVANTADO. EL RESTO ELEMENTOS doblar el TROS que hemos CORTE DE MÁS DE PAPEL Y PONDREMOS COLA PARA PEGAR","en-GB":"Author: ANNA M. RAMIREZ DELGADO
Center: SCHOOL AMADEU VIVES
Level: Ed. Children
Materials:
BASE: cardboard plate or piece of wood. LEAVES: paper pieces on paper or silk colors drawn and painted. TREE: cardboard. REASONS: paper drawn and painted. ‰ ALSO: color, black marker, scissors, glue, sellotape, sawdust or sand painting.
Descripió:
1.LA BASE TO DO IT WITH A rectangle of cardboard with small cuts in between. Pera ALSO CAN BE RECTANGULAR a piece of wood or a plate of paper or plastic.
- l´OPCIÓ IS "WILL you choose sawdust or sand. COLA CAN ADD AND WHITE PAINT A sawdust and apply it with a brush at the base.
- 2.ARBRE: follow the HAND ON BOARD ". CROP. DO AROUND THE STRIPED shape and put the name.
- 3.The leaves MAY MAKE THEM DRAWING AND PAINTING WITH THEM Either ‰ blond tissue paper. LEAVES paste layer ‡ ADA tree. WE CAN ALSO BOOK TO PUT THE EARTH ‰.
- 4.MOTIUS AND DECORATION: Draw yourself, painted and cut leaving a piece of paper in the bottom. CHILD not necessary.
- 5.COMPOSICIÓ: tree stuck PIGEON (before putting sawdust) or enter the tree for cutting the base, slightly bend the bottom and fix WITH ZEAL. NEN stuck on the floor, putting COLA feet and bend SOMETHING ONCE paste so that remains up. THE REST of elements bent piece WE CUT OVER PAPER AND WILL glue paste"}
Manualitats - ARBRE DE NADAL

ARBRE DE NADAL

Autor: Maria Roura Ginebra
Centre: Escola Vall del Ges (Torelló)
Nivell: Cicle Inicial
Materials:
Cartolina verda, pintura blanca, raspall de dents, paper xarol groc i vermell; làmina de dibuix (espiral); plantilles arbre, estrella i cercle; arxivador-cargolet, retoladors, punxó, grapadora petita i cúter (mestra), cel•lo, tisores i cola de barra.
Descripió:

- Marquem l´avet amb una plantilla (barret cònic amb pestanya tipus cap d´any) sobre la cartolina verda i el retallem. Tot seguit amb un raspall de dents i posant poca pintura blanca fem com si raspalléssim l´arbre amb petites raspallades i canviant de direcció fins que ens quedi com nevat.
- Quan s´ha assecat la pintura , marquem una línia d´uns 6 a 8 centímetres en la pestanya de l´arbre i la tallem amb el cúter (mestra). Seguidament muntem l´arbre (mestra): passem la pestanya per sota la línia, posem cel·lo a dins la pestanya de l´arbre i grapem amb una grapa petita per la part de baix, així com si cal repassem l´arbre perquè quedi rodó amb unes tisores.
- Marquem les plantilles de 2 estrelles i 2 cercles i els retallem.
- Pintem amb retoladors de diferents colors les lletres de l´espiral i la punxem.
- Col·loquem l´espiral per sobre l´arbre i fent un petit forat al paper hi posem l´arxivador-cargolet de manera que entri dins el buit que ens ha quedat.
- Finalment enganxem les estrelles i els cercles amb la cola i posem cello al final de l´espiral per sota per aguantar-la amb l´arbre.
-
-
Manualitats - Ou d´estruç

Ou d´estruç

Autor: Griselda Surinyac i Anna Llavina
Centre: CEIP l´Estany
Nivell: Educació Infantil
Materials:
Un ou d´estruç buit per dins i ben net, pintures, pinzells, plastilina, retoladors permanents, cinta adhesiva de pintor, bastonets de les orelles, mini cistellets, paper cel·lofana i palla.
Descripió:
Aquesta Pasqua, els/les alumnes de l’escola s’han emportat un Ou d’estruç decorat al seu gust, cap a casa. El/la mestre/a presenta l’ou als/les alumnes. És la closca de l’ou amb un forat, el rovell i la clara ja no hi són. L’observen per descobrir que és ben diferents als de les gallines, el manipulen amb compte i verbalitzen les diferències. La mestra presentarà amb imatges un estruç i parlaran de l’animal i de com es reprodueix. A continuació el/la mestre/a proposarà als/les alumnes de pintar l’ou amb el color de pintura que cadascú vulgui (amb una base de plastilina, l’ou s’aguanta bé i poden pintar-lo sense por de que es bellugui o pugui caure, un cop sec se li donarà la volta per pintar-lo tot). Un cop sec, el/la mestre/a posarà cinta adhesiva dels pintors per marcar espais, els alumnes decidiran una o un parell de formes que vulguin fer per decorar-lo amb retoladors permanents del color que vulguin. I per acabar de decorar l’ou, l’alumne/a estamparà amb un bastonet de les orelles, un color diferent al de la base, on anteriorment hi havia la cinta adhesiva de pintor. Per presentar l’ou, buscarem mini cistellets, paper cel·lofana de conjunt amb l’ou decorat i una mica de palla perquè l’ou no es bellugui. I cap a casa per gaudir de la Pasqua i de les vacances de Setmana Santa tant merescudes per tots/es.
Manualitats - Peix Globus

Peix Globus

{"ca-ES":"Autor: Desconegut/de?
Centre: falta identificació?
Nivell: Educació Infantil
Materials:
Plat de cartró, paper de seda, estrelletes daurades, punxó, plastilina, confetti de paper reciclat, màquina de foradar, cola blanca.
Descripió:
Veureu com el nostre impactant peix globus és fàcil de fer i molt agraït amb els nostres infants. Primerament agafem el plat de cartró i treballant amb el punxó representem la boca del peix tipus “comecocos”. Una vegada feta aquesta operació fixem amb plastilina o una boleta de paper de seda la representació de l’ull; guarnim el cos-plat del peix de forma lliure amb confetti de colors. Fixem el nostre peix a la tapa i la guarnim amb petits detalls per tal de contextualitzar el nostre personatge central (en aquesta imatge hem triat estrelles daurades i detalls verticals de paper de seda)","es-ES":"Autor: Desconocido / de?
Centro: falta identificación?
Nivel: Educación Infantil
Materiales:
Plato de cartón, papel de seda, estrellitas doradas, punzón, plastilina, confeti de papel reciclado, broca, cola blanca.
Descripió:
Veréis como nuestro impactante pez globo es fácil de hacer y muy agradecido con nuestros niños. Primeramente tomamos el plato de cartón y trabajando con el punzón representamos la boca del pez tipo "comecocos". Una vez hecha esta operación fijamos con plastilina o una bolita de papel de seda la representación del ojo; adornamos el cuerpo-plato del pescado de forma libre con confeti de colores. Fijamos nuestro pescado en la tapa y la adornamos con pequeños detalles para contextualizar nuestro personaje central (en esta imagen hemos elegido estrellas doradas y detalles verticales de papel de seda)","en-GB":"Author: Unknown / from?
Center: fault identification?
Level: Infant
Materials:
dish cardboard, tissue paper, Estrelleta golden punch, clay, confetti recycled paper, drilling machine, white glue.
Descripió:
You see how our powerful blowfish is easy to do and very grateful to our children. First take the cardboard plate and working with the punch represent fish mouth type "pacman". Once this operation look with clay or paper ballot silk representation of the eye; decorate the body of the fish-plate freely with colorful confetti. Let our fish at the top and decorate with small details in order to contextualize our main character (in this picture we have chosen gold stars and details vertical tissue paper)"}

Et presentem el nou Mes Que Tapes, que hem renovat amb un doble objectiu: per una banda facilitar la visualització de les imatges, tant en ordinadors com en dispositius mòbils, i per una altra fer més àgil i ràpida la tramesa de fitxers per tal que pugueu compartir les vostres creacions des del vostre mòbil i sense gaires entrebancs.
Ara el procés de tramesa és molt fàcil, només cal activar l'opció TRAMESA D'IMATGES del menú superior i, si ho feu des d'un mòbil, fer la foto, omplir els camps del formulari, i enviar-la.
Aquest espai no seria possible sense la vostra col·laboració, és per això que les vostres aportacions són necessàries per tal que aquest recull d’idees i materials es vagi renovant i ampliant cada dia.
Volem donar les gràcies a tothom que ha col·laborat per fer possible aquest espai i a tothom que ho farà en el futur. Si trobes útil aquest espai, t'animem a trametre les teves aportacions.
Pels nostàlgics, conservem l'espai antic en segon pla. Podeu accedir des del banner MESQUETAPES-RETRO que trobareu a l'esquerra de la pantalla.
Si tens algun suggeriment, dubte, o detectes alguna anomalia, t'agrairem que ens la comuniquis a mesqtapes@gmail.com

Gràcies per la teva col·laboració